Openluchtexpositie 2019

 

Het beeldend werk Het Tij van Wilco van Hoogdalem, waarmee de kunstenaar in 2018 de publieksprijs won staat als onderdeel van de vaste collectie van de gemeente Terneuzen thans magistraal op de Scheldeboulevard. En markeert dit jaar min of meer zowel het begin- alsook het eindpunt van de openluchtexpositie.

In verband met diverse grootschalige activiteiten die in de zomer van 2019 zullen plaatsvinden op en rondom de Scheldeboulevard, waaronder De Havenfeesten en 75 jaar Vrijheid / Slag om de Schelde, werd besloten om in 2019 een relatief kleine openluchtexpositie te organiseren.

In samenwerking met het kunstenaarscollectief van Joseph Pannecoucke is de 20ste editie van de Beeldenroute op de Scheldeboulevard tot stand gekomen met beeldend werk, dat de voorbijgaande 19 jaar in Terneuzen door velen al kon worden bewonderd. Voor dit beeldend retroperspectief stellen 11 gerenommeerde beeldende kunstenaars hun beeldend werk beschikbaar.

Tijdens de zomerperiode is in de Passerelle van het stadhuis in het kader van de jaarlijkse beeldententoonstelling een buitengewoon fraaie overzichtstentoonstelling te bezichtigen van het werk van de Terneuzense schilder Kornelis Jacobus Huineman (1886-1952). De schilder die onder meer naam heeft gemaakt met het ontwikkelen van de eigen stijl van het zogenaamde Scheldeluminisme.