(9) Chris Ferket

 

Chris Ferket was een culturele duizendpoot. Hij publiceerde gedichtenbundels, sprookjes, dierenverhalen et cetera. Culturele missies, onder meer voor buitenlandse zaken, naar Portugal, Polen, Catalonië en zo meer. Als lesgever en organisator drukte hij zijn stempel op menig kunstenaar. Tientallen officiële monumenten, zowel in Vlaanderen als in Nederland, tonen zijn monumentale kunst. Zowel in Oost-, West- als Zeeuws-Vlaanderen, vindt men zijn befaamde Reynaert De Vos monumenten. Geen steensoort was hem vreemd, van marmer tot graniet, vaak gecombineerd met brons. Hij was meesterlijk in de toepassing en transformatie van keien met brons tot gesuggereerde figuren. (Remi De Cnodder)

Chris heeft de eer, als bezieler en medeoprichter van Beelden op de Scheldeboulevard, op deze retrotentoonstelling aanwezig te kunnen zijn, wij herdenken bij deze dan alsook zijn heengaan en het verlaten van zijn culturele wereld op 18 Juni 2009.

Met de toestemming van zijn kinderen, hebben wij dan alsook de eer u zijn allerlaatste monumentaal beeldhouwwerk opnieuw te mogen voorstellen.


De Boekenuil (9)

Een weerspiegeling van zijn wijsheid, dicht- en schrijverstalent en duizenden verhalen van gesproken woorden waar alle boeken van de wereld te klein voor zijn.