(11) Caroline Callens

 

Verengd door een wetenschappelijk en technisch verleden, en vooral murw geslagen door zware tegenslagen, was Carolien in 2005 op zoek naar een houvast binnen een stilstaan van eigen ontdekkingen en eigen vormen van expressie, die ze nooit eerder had geëxploreerd.

Wellicht was het een razende woede die haar tot het harde van steen bracht, en kaatste uitgerekend diezelfde hardheid van steen haar tot een verwoorden van een eigen, niet ontgonnen taal van rauwe emoties en zacht verdriet. Veerkracht dreef haar tot het harde labeur van het klieven van stenen waarvan ze elke weerstand en grilligheid als een echte vechter poogde te trotseren.
En zoals bij echte stapstenen, stap voor stap, bracht het ‘beeldend werken’ haar tot nieuwe keuzes, nieuwe plaatsen. En nieuwe ontmoetingen in haar leven.

Vogelnestje (11)

De verstilde beweging van de acrobate in haar act Vogelnestje, in een omlijsting van open ruimte met diepere betekenis, zoekend naar een evenwicht tussen, vasthouden, kiezen en loslaten, oprichtend naar toekomst en vrijheid op een onbevangen en speelse wijze.
 

Caroline Callens
Groenstraat 5
8910 Nazareth
GSM: 0032 479 327520
caroline.callens@telenet.be