(10) Brigitta Campen

 

Van sinds haar jonge jaren is Brigitta C verzot op beelden in marmer en alle soorten natuursteen en wilde ze het zelf graag leren hoe ze haar eigen visie in natuursteen kon omzetten .
Bij navraag op de academie antwoordde Herman Bockstaelel, leraar beeldhouwkunst, aan haar : "ik ben een doorsnee ontwikkeld persoon en heb dit kunnen leren, dat wil zeggen dat het grootste gedeelte van de mensen dit ook kan aanleren. Maar je moet dan wel de overtuiging en de passie voor steen in je hart meedragen om het te leren”. Ze heeft zijn raad gevolgd. Ze volgde 12 jaar met veel plezier de academie. Brigitta C heeft een opleiding van snit en naad, wat dan ook resulteert in haar voorkeur van een figuratieve stilering of organische geabstraheerde figuratie.
Vooraleer ze tot deze conclusie kwam heeft ze eerst abstracte dieren en torso’s gebeeldhouwd, waarbij ze haar eerste stappen in de wereld van de beeldhouwkunst realiseerde. Haar beelden zijn een uitnodiging tot aanraking, ze zijn ook een automatische ingeving om nog eens om te kijken, ze zijn een sublimatie van uitstraling.


Dame Met Arend (10)

Brigitta Campen
Vurstjen 23/B
9940 Evergem
Tel. 0032 476 28 74 99